Модерни цветове за детско обзавеждане

Изборът на цветове за детско обзавеждане е от ключово значение за създаването на цялостна атмосфера в стаите на малчуганите и може да повлияе както на настроението, така и на съня и ежедневието на детето. Пастелните цветове са успокояващи и могат да бъдат чудесни за спални или зони за хоби и писане на домашни. Използването на неутрални цветове по стените и детско обзавеждане в ярки цветове е чудесно за стая за игри.

Ето няколко страхотни, модерни комбинации цветове за детско обзавеждане, които дизайнерите често използват.

Детско обзавеждане 1
Детско обзавеждане в синьо, бяло и зелено

Синьо и бяло

Бебешкото синьо е сред най-използваните цветове за детско обзавеждане. За порасналите деца може да изберете по-наситен нюанс. Ако направите стените в този цвят, добавете детско обзавеждане, което е изцяло бяло или има бели елементи. Така ще получите едновременно забавен и модерен ефект.

Жълто и магента

Жълтият цвят е слънчев, топъл и изключително подходящ за детско обзавеждане. Ако комбинирате с елементи в магента, ще получите оживено и енергично пространство. В къта за учене използвайте предимно жълто, което подобрява концентрацията, а от пурпурното сложете в зоната за игри за повече настроение.

Бежово и тъмносиво

Комбинацията бежово и сиво е изключително актуална за цялостния интериор на дома. Може да я пренесете и в новото детско обзавеждане. Ще получите класическа визия, подходяща и за по-малките, и за по-големите деца. Тези неутрални цветове ви дават изключителната възможност да променяте изцяло интериора, само като смените килим, възглавнички, декорации, като в същото време имате свободата те да бъдат във всякакъв цвят и пак да изглеждат добре. За да олекотите визията на спалнята, може да добавите и бели нотки.

Синьо и оранжево

Ако искате стая в синьо, може да добавите към него приятен оранжев цвят. Така ще получите универсална спалня, подходяща и за момчета, и за момичета, и за смесена стая. Такова детско обзавеждане създава настроение и усещане за светлина.

Детско обзавеждане 2
Детско обзавеждане в люляково и бяло

Люляково и бяло

Вместо класическо розово, за момичешкото детско обзавеждане заложете на люляково лилаво и бяло, което да балансира и осветява пространството. Лилавото е приятен и успокояващ цвят, като в същото време има изискано излъчване. Нещо повече, тази комбинация за детско обзавеждане ще бъде подходяща за вашето момиче дори в тийнейджърските ѝ години.

Светлорозово и шоколадово кафяво

Една перфектна и различна комбинация за детско обзавеждане за обща момчешко-момичешка стая е светлорозово и шоколадово. Спалнята може да заприлича малко на къщичката на вещицата от „Хензел и Гретел“, но на децата със сигурност ще им хареса, защото ще навява асоциации за сладкиши и приказки.

Разгледайте още мебели за детска стая

Синьо и бяло

Жълто и магента

Бежово и тъмносиво

Синьо и оранжево

Люляково и бяло

Светлорозово и шоколадово кафяво

Оценете страницата