Как да подобрите работния процес с обзавеждане на офис

Има много фактори, които могат да подобрят производителността на труда в един офис, и подходящите мебели със сигурност са един от тях. Промените във вашето обзавеждане на офис невинаги трябва да са драстични, но ако ги направите правилно, и вие, и служителите ви ще усетите разликата в атмосферата и работния процес.

Ето какви съвети ще ви предложат специалистите на ИИКО за правилно обзавеждане на офис и подобряване на ефикасността на работата ви.

Обзавеждане на офис с ергономични столове

За да работят добре, служителите трябва да се чувстват добре. Тъй като прекарват много време в седене, те на първо място имат нужда от обзавеждане на офис с удобни столове.

Ергономичните столове са създадени, за да осигурят максимално удобство на различни типове хора. Това позволява всеки един от вашите служители да получи истински комфорт за целия ден, без да се разсейва от болки в тялото. Това подобрява качеството на работата му.

Oбзавеждане на офис 1
Oбзавеждане на офис – кръгла маса за съвещания

Обзавеждане на офис с регулируеми бюра

Добра идея за обзавеждане на офис за максимална продуктивност е да осигурите на служителите си регулируеми бюра. На тях може да се работи както в седнало, така и в изправено положение. Разнообразието от възможности в иначе еднотипната работа в офис води до реално повишаване на ефективността, както и до значително по-малко здравословни проблеми за служителите.

Обзавеждане на офис – формата на мебелите

Днешните технологии позволяват да се изработи обзавеждане на офис във всякакви форми. От една страна, това може да доведе до по-добър естетически вид на офиса, което влияе на настроението на служителите. От друга, различните форми могат да допринесат за промяна в качеството на работа. Една кръгла маса за съвещания например ще накара всички да се чувстват равнопоставени и ще подобри сплотеността и екипната работа. Заоблените форми могат да осигурят по-плавно движение през офиса, което ще подобри скоростта на работа.

 

Oбзавеждане на офис 2
Oбзавеждане на офис в свежи цветове

Обзавеждане на офис в подходящи цветове

Факт е, че различните цветове влияят по различен начин на психиката и емоциите ни. Ето защо е добре вашето обзавеждане на офис да бъде в подходящи цветове, които да носят спокойствие, да повишават способността за концентрация и да създават необходимото настроение на екипа ви.

Като цяло се смята, че е по-живите цветове създават по-приятна атмосфера и насърчават креативността, подобряват настроението и могат да намалят стреса. Затова в повечето офиси ще срещнете детайли в жълто, оранжево, синьо и зелено.

Прекаляването с разнообразните цветове обаче също не е добра идея. В идеалното обзавеждане на офис стените остават в бял или неутрален цвят, за да не разсейват допълнително погледа.

Разгледайте нашата богата селекция офис обзавеждане.

Обзавеждане на офис с ергономични столове

Обзавеждане на офис с регулируеми бюра

Обзавеждане на офис – формата на мебелите

Обзавеждане на офис в подходящи цветове

5/5 - (1 vote)