6 правила за красив интериор за спалня

Къде точно да поставите леглото? Какъв да бъде гардеробът? Какви цветове да изберете за стените и имате ли нужда от скрин? Ако и във вашите глави има подобни въпроси по отношение на новото ви обзавеждане за спалня, не се тревожете. Предлагаме ви няколко професионални съвета за правилно създаване на интериор за спалня.

  1. Красивият интериор за спалня има семпли цветове

Интериор за спалня 1
Интериор за спалня – семпли цветове

И сами знаете, че това е стаята, която трябва да предразполага към почивка и спокойствие. Затова най-подходящи за интериор за спалня са неутралните цветове – бяло, бежово, кремаво, бледолилаво, небесносиньо. Ако харесвате по-смели багри, можете да ги добавите като покривала, възглавници, тапицерии или детайли в мебелите.

  1. „Леки“ или „тежки“ мебели

Дизайнът на мебелите също има значение. Големите табли, дърворезбите, тъмното дърво обикновено правят леглата и гардеробите по-обемни и „тежки“ на вид. Такива мебели са подходящи за просторни спални с много естествена светлина. Ако стаята е сравнително малка и имате нужда от лекота във вашия интериор за спалня, изберете светло дърво, минималистичен стил, мебели с крака и прости форми.

  1. Не претрупвайте с мебели

Интериор за спалня 2
Уютен интериор за спалня

За да създадете уютен и отпускащ интериор за спалня, подберете само мебелите, от които наистина имате нужда. В повечето случаи това са легло, нощни шкафове, гардероб, евентуално скрин и/или тоалетна масичка. Ако имате нужда от повече място за багаж, по-добре изберете една голяма, висока мебел вместо няколко малки, които да подреждате наоколо.

  1. Красивият интериор за спалня зависи от подредбата на мебелите

Една от големите тайни на дизайнерите, когато създават перфектен проект, е правилното разположение на мебелите – така всеки интериор за спалня може да изглежда семпъл и елегантен, без значение какъв е стилът му. Оставете около 80-90 см свободно място за придвижване около леглото. Ако в спалнята има врати към дрешник или баня, нека пътеките към тях също бъдат с такива размери.

  1. За перфектния интериор за спалня трябват мебели с правилен размер

Интериор за спалня 3
Интериор за спалня – изберете мебели с правилен размер

За да сте сигурни, че ще получите приветлив и функционален интериор за спалня, трябва да прецените предварително размера на мебелите в нея. Може да направите чертеж с точните размери на стаята и на мебелите или направо да ги очертаете според местоположението им по пода на празната стая, за да се ориентирате още по-добре. За да постигнете перфектния баланс, препоръчваме да използвате индивидуални мебели по проект.

  1. Подберете правилно текстила и осветлението

Спално бельо, възглавници, пердета, килими, лампи – подберете ги в цветове и текстури, които пасват добре на стените и мебелите. Разположете осветлението така, че да създадете различни зони – за четене, за гримиране, за картините, за някой специален кът.

 

Красивият интериор за спалня има семпли цветове

„Леки“ или „тежки“ мебели

Не претрупвайте с мебели

Красивият интериор за спалня зависи от подредбата на мебелите

За перфектния интериор за спалня трябват мебели с правилен размер

Подберете правилно текстила и осветлението

5/5 - (2 votes)