Задължителни елементи за стилно обзавеждане на хол

Всяка стая у дома е важна и трябва да излъчва уют и стил, за да ви носи радост. Но да имате стилно обзавеждане на хол означава не просто да прекарвате по-голямата част от деня си на приятно място, а и да накарате гостите си да се чувстват комфортно.

Ще ви разкажем за няколко задължителни елемента, които присъстват във всяко стилно обзавеждане на хол. Използвайте ги, за да получите зашеметяващ интериор у дома.

Стилно обзавеждане на хол със странична масичка

Малките масички са изключително функционални – можете да ги поставите до дивана, за да пиете кафе, край стената край поставка за книги или цветя, дори като работна маса за писане на домашни за децата. Но освен всичко останало, те придават усещане за богатство и уют.

Стилно обзавеждане на хол с рафтове за книги

Стилно обзавеждане на хол 1
Стилно обзавеждане на хол с фукнционални рафтове за книги от ИИКО

Присъствието на книги винаги създава стилно обзавеждане на хол. Една библиотека с рафтове, дори съвсем малка, ще повдигне класата на помещението.

Стилно обзавеждане на хол със завеси

Тук не става дума за прозрачните пердета, а за истински, красиви, плътни завеси. Цветът, текстурата и дизайнът им трябва да са съобразени с цялостния стил и гама на помещението. Но наличието им определено променя обстановката, като ѝ придава аристократичен и уютен вид.

Стилно обзавеждане на хол с произведения на изкуството

Няма да се учудите – картините по стените са задължителна част от обзавеждането на хола. Поставят се на нивото на очите. Колкото по-големи са, толкова по-силно усещане за лукс и класа ще получите. Интериорните дизайнери препоръчват да ги избирате не само според темата, но и според цветовата гама – те могат да бъдат в тон с цветовете в хола или пък да са контрастен елемент, който привлича вниманието и се превръща в акцент. Цветът и стилът на рамката също са важни, защото те ще бъдат свързващото звено между картините и останалите елементи в интериора.

Можете да добавите също скулптура или друго впечатляващо произведение на изкуството.

Стилно обзавеждане на хол с луксозен диван

Стилно обзавеждане на хол 1
Стилно обзавеждане на хол с удобни дивани от ИИКО

Разбира се, че диванът и местата за сядане играят огромна роля в обзавеждането. Изберете елегантен диван в силен цвят, ако искате той да бъде център на вниманието. Неутралните цветове ще ви позволят да подчертаете друг елемент в стаята – картина, шкаф, възглавнички и др. Ако искате да добавите истинска класа, изберете диван с крачета и изчистени линии.

Стилно обзавеждане на хол със симетрични елементи

Добавете два еднакви елемента – например фотьойли, табуретки, масички, лампи, картини. Те винаги придават баланс на интериора.

Стилно обзавеждане на хол със странична масичка

Стилно обзавеждане на хол с рафтове за книги

Стилно обзавеждане на хол със завеси

Стилно обзавеждане на хол с произведения на изкуството

Стилно обзавеждане на хол с луксозен диван

Стилно обзавеждане на хол със симетрични елементи

Оценете страницата