За какво да помислите, когато правите спалня по поръчка

Сигурно е, че една спалня по поръчка може напълно да пресъздаде мечтите ви – да има желаното легло, точно определен гардероб с нужните рафтове и чекмеджета, да е в любимите ви цветове, в абсолютна хармония и с пълноценно използване на пространството. Така че решението дали да купите готови мебели или да обзаведете спалня по поръчка със сигурност е лесно. Но какво да направите след това?

Дизайнерите на ИИКО създадоха за вас специален списък с предварителни въпроси, по които да помислите. Те ще ви помогнат да изясните идеите си и когато пристъпите прага на ИИКО, да получите по-бързо и лесно спалня по поръчка, за каквато сте мечтали.

Обзавеждане за спалня 1
Стилно обзавеждане за спалня

Мебели за спалня по поръчка

Важно е да помислите от какви точно мебели ще имате нужда във вашата спалня – колко голямо легло, какъв гардероб и скрин, трябва ли ви тоалетна масичка и кът за четене и т.н. Това ще помогне на дизайнерите да проектират спалня по поръчка, в която всички мебели имат подходящо място.

След като сте готови с вида, помислете и за цветовете. Дали искате тъмно или светло дърво, детайли с лаково покритие, златисти или сребристи елементи? Това е важно за подбора на пода, цвета на стените, осветлението и всичко останало в стаята.

Под на спалня по поръчка

Ред е да помислите за подовата настилка на вашата спалня по поръчка. Изберете първо материала, а после и цвета на пода. Той трябва да пасва на мебелите, разбира се.

Текстил в спалня по поръчка

Често срещана грешка е спалното бельо да се избира последно. Но ако искате наистина хармонична спалня, сега е моментът да помислите за цветовете на спалното бельо. След това преминете към останалия текстил: килими, завеси, възглавнички и др.

Обзавеждане за спалня 2
Изискано и изчистено обзавеждане за спалня

Стените на спалня по поръчка

Много хора мислят, че трябва да започнат създаването на спалня по поръчка с цвета на стените. Но това не е вярно. Той се избира последен по една много проста причина: боята може да се тонира в на практика безброй варианти. Това обаче не важи за цветовете на мебелите, текстила и подовете, където изборът е значително по-ограничени.

Осветление и декорации в спалня по поръчка

Когато сте готови с всичко, идва време да нанесете последните щрихи – произведения на изкуството, малки декорации, както и осветителните тела. Харесайте полилеи и нощни лампи в един стил и сходни цветове. Добавете картини или снимки в любимия си стил, но и в подходящи тонове. Сложете само декорации, които наистина харесвате и които ви карат да се чувствате уютно в спалнята.

Вижте още в категорията ни обзавеждане за спалня.

 

Мебели за спалня по поръчка

Под на спалня по поръчка

Текстил в спалня по поръчка

Стените на спалня по поръчка

Осветление и декорации в спалня по поръчка

5/5 - (2 votes)