Как да изберете цветовете в модерно обзавеждане на хол

Сред ключовите елементи на всяко модерно обзавеждане на хол са добре подбраните цветове. Палитрата и цветовият баланс в помещението се получават от обзавеждането, подовете, тавана и стените. И ако смятате, че цветът на стените е най-важният, грешите. Факт е, че стените задават тона на стаята, но ако те не са в хармония с останалите цветове във вашето модерно обзавеждане на хол, цялостното излъчване на стаята ще бъде по-скоро странно и дори неприятно.

Цветът на стените и мебелите във всяка стая е твърде личен избор. Факт е, че за модерно обзавеждане на хол днес се избират топли цветове, близки до природните, или неутрални, които се комбинират с няколко по-смели, контрастни акценти. Въпреки това вариантите ви за избор са наистина много. В следващите редове специалистите на ИИКО ще ви разкажат как да подберете цветовете в модерно обзавеждане на хол.

Модерно обзавеждане на хол в бежово и сиво

Модерно обзавеждане на хол 1
Модерно обзавеждане на хол в бежово за една елегантна визия

Нюансите на бежово и сиво, както и комбинацията между тях, е изключително елегантна и подходяща за модерно обзавеждане на хол. Тези цветове се съчетават лесно и няма да се налага да ги подменяте скоро, за да останете в крак с модните тенденции. Бежово и сиво може да има както в диваните и столовете, така и в секцията, масата, допълнителните мебели. На техния неутрален фон можете да добавите свежи акценти – например цветни възглавнички, килим, акцентна стена или декорация.

Модерно обзавеждане на хол в бяло

Бялото модерно обзавеждане на хол създава усещане за класа, елегантност и организираност на пространството. Не е необходимо да избирате искрящо бяло, може да заложите на леко нюансиране – например шампанско, слонова кост или леки тонове на зелено, синьо, розово.

Бялото модерно обзавеждане на хол се съчетава перфектно с повечето цветове, дори ако са неутрални или кафяви. Може също така да служи за фон и да балансира други смели цветове. То ви позволява да добавите почти всякакви текстури и мебели, така че ще е лесно да добавите всичко, което харесвате и желаете.

Модерно обзавеждане на хол 2
Модерно обзавеждане на хол в лилаво

Модерно обзавеждане на хол в пъстри цветове

Ако харесвате смелите багри, не се тревожете – можете да имате модерно обзавеждане на хол в съчетание от всичките ви любими цветове. За да не прекалите, просто направете съчетание от два или три контрастни цвята, като единият е водещ, а останалите – само като акценти на места. Смесвайте и комбинирайте, за да създадете живо и свежо помещение. Направете акцентна стена, изберете модерни мебели в различни цветове, добавете пъстър килим, възглавници, тапети.

Модерно обзавеждане на хол в бежово и сиво

Модерно обзавеждане на хол в бяло

Модерно обзавеждане на хол в пъстри цветове

5/5 - (2 votes)