Какво съдържат всички модерни ъглови кухни

Проектите за модерни ъглови кухни се нареждат сред най-предпочитаните за всички времена. Ъгловите кухни са удобни, практични, просторни и функционални. Те използват максимално добре всяко ъгълче на помещението, като в същото време държат всички уреди и шкафове на приятно близко разстояние. Такива модерни ъглови кухни са най-предпочитания избор за хората, които обичат да готвят.

Ето няколко неща, които могат да ви бъдат от полза във всички модерни ъглови кухни.

Модерни ъглови кухни с работен триъгълник

Модерни ъглови кухни 1
Модерни ъглови кухни – стилен дизайн

Уредите във всички модерни ъглови кухни трябва да са подредени в триъгълник, който да се образува между хладилника, печката и мивката. Най-добре е те да не са твърде далече един от друг – идеалното разстояние е около 1,5 метра. По този начин и големите, и малките модерни ъглови кухни ще бъдат изключително удобни за работа и ще ви пестят време при готвене.

Дизайн на модерни ъглови кухни

При създаването на модерни ъглови кухни има няколко дизайнерски правила. На първо място, избягвайте помпозните, претенциозни елементи – дръжки, орнаменти по вратичките и по гърбовете. Елементите в тях са минималистични и с изчистени форми. Друго основно правило при създаване на модерни ъглови кухни е комплектът мебели да бъде в еднакъв стил и цвят – един за всички шкафове, втори за плотовете и нюанс за гърба.

Хитри детайли в модерни ъглови кухни

За да оптимизирате максимално дизайна, може да използвате няколко хитрини за модерни ъглови кухни. Такива са:

  • ъглова мивка, която заема иначе трудно използваемото пространство;
  • въртящи се рафтове за ъглов шкаф, които позволяват да използвате максимално удобно големия шкаф с малка вратичка;
  • издърпващи се рафтове за ъглов шкаф, които дават същото удобство;
  • ъглов абсорбатор, който ще позволи да сложите котлоните в ъгъла.
    Модерни ъглови кухни 2
    Модерни ъглови кухни за малки пространства

Малки модерни ъглови кухни

Ако имате малка кухня, стандартните шкафове може да се окажат неподходящи за вас. Най-добрият начин да я обзаведете е да поръчате индивидуален проект. Така ще имате шкафове, които да паснат точно на размерите, като в същото време ви осигуряват всички необходими функционалности и удобства.

Най-общото правило при разпределението на малки модерни ъглови кухни е да поставите хладилника на входа, след него малък плот и мивка, след което ъглов плот и печката. Но при нужда разположението на уредите може да е различно.

Добра идея за малки модерни ъглови кухни е да използвате котлони и печки за вграждане, които можете да разположите вертикално на удобно място. Изберете също така по-малка съдомиялна, малък абсорбатор, компактна пералня. Поръчайте сгъваеми плотове и мултифункционални шкафове, които нашите специалисти в ИИКО умеят да правят наистина добре.

Разгледайте страницата ни за кухни по поръчка

Модерни ъглови кухни с работен триъгълник

Дизайн на модерни ъглови кухни

Хитри детайли в модерни ъглови кухни

Малки модерни ъглови кухни

5/5 - (1 vote)