Модерни цветове за холно обзавеждане

Да изберете цвят за новото си холно обзавеждане може да не е съвсем лесна задача. Често любимите ни цветове не изглеждат никак добре, когато се настанят на неправилни места в интериора. Освен всичко останало, вашето обзавеждане е добре да бъде адаптивно, за да можете да му се радвате дълго време, като променяте само цвета на някои детайли в стаята.

Ето кои са модерните цветове за холно обзавеждане, от които можете да се възползвате, за да създадете уютен и съвременен дом.

Холно обзавеждане в топли, неутрални цветове

Последните цветови гами често клонят към земни, неутрални багри – слонова кост, бежово, меко бяло. Тенденцията идва от скандинавския минимализъм, който носи и усещане за допир с природата. Те създават уют и са прекрасен, универсален фон за детайли в любимите ви цветове – възглавнички, килим, одеяла, завеси и др. Комбинират се прекрасно с естествени материали като дърво, растения, ратан.

Холно обзавеждане в сиво

Ако бежовото ви се вижда твърде безлично за холно обзавеждане, използвайте сиво в различни нюанси. Него можете да комбинирате с наистина смели и ярки цветове като червено, жълто, златно. Но можете да си създадете и по-успокояващ интериор, ако комбинирате с например с тъмен под, керамични детайли, бяло и зелено. Трети вариант е комбинация с приглушено розово и синьо.

Холно обзавеждане в небесносиньо

Небесносиньото в хола ще ви даде впечатление за простор, свобода и слънчево настроение. То не дразни очите и създава усещане за хармония и спокойствие, като разходка в облаците. Модерно е да се съчетава с бледо розово и меко сиво.

Холно обзавеждане в зелено

Зеленото се връща на мода, за да донесе още един природен нюанс в хола. Зелени кадифени дивани, стени в цвят градински чай или маслина – това се съчетава чудесно с живи растения, теракота в естествен цвят, натурални дървени елементи. Но може да харесате и всяко друго зелено, което ви кара да се чувствате уютно.

Холно обзавеждане в пурпурно червено

Ако имате нужда от наистина силен цвят, който да радва окото, можете да изберете за своето холно обзавеждане богат и земен пурпурен нюанс. Той ще ви даде усещане за лукс и блясък и можете да го комбинирате с кремаво и златисто. Но не прекалявайте с него, изберете една основна мебел или стена в този цвят.

Холно обзавеждане в цвят горчица

Вариантите на горчицата са друг начин да имате модерно холно обзавеждане с повече цвят и настроение. Можете да комбинирате с приглушени тонове на зелено и да получите очарователен ефект. Но за повече лекота и елегантност ще е добре към тази комбинация да добавите и кремави и меко бели текстури и детайли.

Разгледайте и страницата ни за обзавеждане на хол

 

Холно обзавеждане в топли, неутрални цветове

Холно обзавеждане в сиво

Холно обзавеждане в небесносиньо

Холно обзавеждане в зелено

Холно обзавеждане в пурпурно червено

Холно обзавеждане в цвят горчица

5/5 - (1 vote)