Съвременни детайли в модерни кухни

Всяко време има своята мода в интериорния дизайн, така че днешните модерни кухни се различават доста от онези по времето на нашите баби и дори на нашите майки. Какво обаче трябва да притежават днешните кухни, за да отговарят на изискванията за стил, удобство и качество? Ще ви разкажем за някои детайли в модерни кухни в следващите редове.

Вратички на шкафове в модерни кухни

Модерни кухни 1
Модерни кухни – съвременни детайли

Вратичките на шкафовете в съвременната кухня нямат рамка. Представляват една цяла, минималистична плоскост, често дори без дръжки. На мода са също така вратичките, които се отварят чрез повдигане нагоре. В съвременните проектите влизат също врати от матирано стъкло, които се използват предимно за горния ред шкафове.

Рафтове в модерни кухни

На мода са също така отворените рафтове, прикрепени към стената. Това не са просто шкафове без врати, а самостоятелни, отделни рафтове, които създават усещане за простор и минимализъм.

Плотове в модерни кухни

Плотовете и гърбовете в съвременните кухни могат да бъдат изключително разнообразни – гранит, мрамор, ламинат. Ламинираните плотове се предлагат в невероятни дизайни и обикновено представляват красив акцент, който изпъква на фона на минималистичните шкафове, особено ако изберете едноцветен гръб.

Гърбове в модерни кухни

Вариантите за гръб в проектите за модерни кухни също са много. Често се използва ламинат като плота, което придава по-изчистена визия. Но може да се изработи и гръб от стъкло с персонален принт или пък да се налепят оригинални плочки от керамика или стъкло, които да се превърнат в красив акцент в кухнята.

Острови в модерни кухни

Модерни кухни 2
Модерни кухни – идеи за осветление

Почти всички модерни кухни имат остров или поне ъглов барплот с високи столове – това е място както за готвене, така и за закуска, кафе или коктейл. Често за острова се използват различни материали и цветове, които обаче пасват добре на тези на основните шкафове.

Цветове модерни кухни

Що се отнася до цветовете, съвременните кухни не поставят особени ограничения. Като цяло се използват нежни, меки цветове. Често се прави съчетание на бяло или светлосиво с тъмни, неутрални цветове – тъмносиво, тъмносиньо, маслиненозелено и др. Можете също така да изберете горните и долните шкафове да бъдат в различни цветове – това изглежда добре при по-големи по размер кухни.

Осветление в модерни кухни

Модерното осветление обикновено е комбинация от няколко различни вида. Задължителни са вградените лампи на тавана, както и осветяването под шкафовете, което прави готвенето доста по-лесно. Над острова или барплота има висящи лампи, а над центъра на кухнята може да има мини полилеи. В шкафовете също може да се използва осветление – както постоянно в стъклените, така и автоматично в затворените шкафове.

Разгледайте и страницата ни за обзавеждане на кухня

Вратички на шкафове в модерни кухни

Рафтове в модерни кухни

Плотове в модерни кухни

Гърбове в модерни кухни

Острови в модерни кухни

Цветове модерни кухни

Осветление в модерни кухни

5/5 - (1 vote)