Особености на кухните с модерен дизайн

Лесно е да разпознаете моделите кухни с модерен дизайн, ако познавате техните най-важни особености. Като цяло, всички те имат изчистени линии, минималистичен дизайн, монохроматични цветове, вградени уреди, индустриални акценти. Но това не е всичко. Специалистите в ИИКО ще ви разкажат малко повече за особените детайли, които всички кухни с модерен дизайн притежават.

Кухните с модерен дизайн 1
Кухните с модерен дизайн в червено, бяло и черно

Кухни с модерен дизайн – пространството

Всички кухни с модерен дизайн се стремят да осигурят усещане за пространство. Това се получава обикновено с отворени планове, дълги плотове и хитри решения за съхранение, които ви дават възможност да създадете ред, който от своя страна дава повече простор в кухнята.

Кухни с модерен дизайн – осветлението

Осветлението също е важно, тъй като разширява визуално пространството. Предпочита се в кухнята да има естествено осветление, но се добавят и множество изкуствени светлини, които да озаряват допълнително кухнята. За още по-добър ефект се използват отразяващи светлината материали, които придават повече блясък.

Кухни с модерен дизайн – оформлението

Днешните кухни най-често са част от дневна с отворен план. Обикновено се оформят еднотипно, но по-големите кухни могат да се разделят на зони с различни цветове и материали. Така се постига максимално ефектен и елегантен вид.

Кухни с модерен дизайн – шкафовете

Вратичките на шкафовете за кухни с модерен дизайн са семпли, изработени от една плоскост, без декорации. Имат изчистени дръжки, но понякога са дори без дръжки, с вградени механизми за отваряне и затваряне. Целта е да се увеличи усещането за простор в стаята.

Плоскостите могат да се заменят с матирано стъкло за повече блясък. Предпочитат се също така максимално големи врати или дълбоки чекмеджета вместо обикновени шкафове, които се простират по цялата дължина на кухнята. Те също създават илюзията за повече пространство.

Кухните с модерен дизайн 2
Кухните с модерен дизайн в стилно бяло

Кухни с модерен дизайн – подове, гръб, плотове

При избора на подове, гръб и плотове има много възможности. Могат да се изберат цветове и материали, сходни на основните, за да се получи приятна хармония. Но може да се създаде и контрастен акцент в някой от тези детайли, който да придаде характер и чар на кухнята. За гърбовете често се използват геометрични шарки.

Кухни с модерен дизайн – аксесоарите

Всички кухни с модерен дизайн включват и съвременни аксесоари. Най-често това са уреди за вграждане, за да не се разваля еднородната визия на кухнята. Ако нещо се вижда – кафемашината, миксерът и т.н., те по възможност са в цвят, който да се слее с останалите елементи в кухнята. Всички съдове и прибори също трябва да отговарят на минималистичния и елегантен дух на помещението.

Обзавеждане на кухня за вашия дом.

Кухни с модерен дизайн – пространството

Кухни с модерен дизайн – осветлението

Кухни с модерен дизайн – оформлението

Кухни с модерен дизайн – шкафовете

Кухни с модерен дизайн – подове, гръб, плотове

Кухни с модерен дизайн – аксесоарите

Оценете страницата