Кои са най-важните мебели за хол

Да обзавеждате новия си дом е винаги вълнуващо! Но ако за пръв път търсите обзавеждане за хол, може да допуснете доста грешки, просто защото не сте се досетили за някои неща (повярвайте, дори за наистина належащи). За да ви спестим ненужни проблеми, създадохме за вас списък с най-важните мебели за хол, както и някои съвети как да ги подберете.

Места за сядане

Обзавеждане за хол 1
Обзавеждане за хол от мебелна къща ИИКО

Една от най-важните мебели за хол, разбира се, е диванът – мястото, където да се отпуснете в края на деня, да четете книги, да гледате телевизия, да пиете кафе или вино, да посрещате приятелите си. Диванът също така е сред най-големите неща в стаята, така че е добре да започнете планирането на интериора от него. Определете мястото, вида и големината му, за да наредите останалите мебели за хол според него.

Към дивана може да добавите още някои удобни места за сядане – фотьойли, кресла, люлеещи столове, табуретки според стила и предпочитанията ви.

Холна маса

Разбира се, че сред важните мебели за хол е и масичката. Вариантите, между които да избирате, са безброй много – различни височини, размери на плота, материали, стилове, функционалности. Освен маса за кафе или похапване пред телевизора, към този вид мебели за хол спадат и конзолните маси, които се слагат край стените с практическа и естетическа цел. Може да добавите и красиви акцентни масички, които се използват преди всичко като декоративно допълнение към интериора.

Шкаф за телевизора

Ако не смятате да закачите телевизора на стената, ще се наложи да изберете шкаф, на който да стои. Телевизионните шкафове са перфектните мебели за хол, ако искате да държите на едно място цялото си домашно кино– плейъри, усилватели, игрови конзоли, приемници и т.н.

Секция за хол

Обзавеждане за хол 2
Обзавеждане за хол – мебели

Когато избирате мебели за хол, помислете и за секцията, в която ще държите вещите си и на която ще нареждате своите ценни книги и сантиментални сувенири. Когато я избирате, помислете за някои основни неща като размери (според стаята и интериорния дизайн), място за багаж, стил на обзавеждане.

Мебели за хол по поръчка

Ако искате холът ви да е точно такъв, какъвто винаги сте мечтали, ако търсите нестандартни размер или уникална визия, най-добре ще е да поръчате мебели за хол по индивидуален дизайн. Така ще получите най-удобния и красив диван, който да пасва съвършено на стаята, като към него може да добавите идеалните фотьойли. Секцията и масите ще бъдат в един и същи стил и ще допълват интериора. Телевизионният шкаф ще побира вашите любими устройства по възможно най-практичния и красив начин, като в същото време ще е неразделна част от цялостното обзавеждане за хол в дома ви.

Места за сядане

Холна маса

Шкаф за телевизора

Секция за хол

Мебели за хол по поръчка

5/5 - (4 votes)