Как да обзаведем приказна детска стая

Детската стая е царството на игрите и въображението, но в същото време трябва да дава на малчуганите усещане за спокойствие и безопасност. Да създадете истинска приказна детска стая не е лесно, но не е и невъзможно – просто опитайте да комбинирате детските фантазии с опита си на възрастен. И ако е трудно да намерите подходящите вещи на пазара, винаги можете да разчитате на добра фирма за мебели по поръчка, където ще ви дадат подходящ съвет и ще изпълнят всичките ви желания и изисквания, за да може в крайна сметка вашите малки съкровища да живеят в стаята на мечтите си.

Обзавеждане за детска стая 1
Обзавеждане за приказна детска стая от ИИКО

Ето няколко съвета на специалистите, които ще ви вдъхновят да създадете истинска приказна детска стая.

Стените и таванът

На първо място, подберете правилно цветовете на стените и тавана. Нека бъдат любимите на детето, за да има усещането, че живее в приказна детска стая, но в същото време се погрижете да не са прекалено ярки и помещението да не е твърде пъстро, за да може в него да има усещане за уют и спокойствие.

Легла за приказна детска стая

Един от най-впечатляващите начини да създадете приказна детска стая е да осигурите на детето легло-мечта. То може да има формата на автомобил или каляска, да е с балдахин за принцеси или с покрив като палатка. По леглата може да има любими герои или красиви лампички, изображения на ракети или еднорози и изобщо всичко, което вашето съкровище обича.

Ако децата са две, в тяхната приказна детска стая може да има неустоимо двуетажно легло с пързалка, с формата на замък или къща. Сигурни сме, че няма дете, което да не ги харесва!

Обзавеждане за приказна детска стая

Обзавеждане за детска стая 2
Обзавеждане за детска стая по индивидуален проект

Разбира се, останалите мебели трябва да продължат избраната линия за приказна детска стая. По тях могат да се появят герои и спортисти, автомобили и принцеси. За да бъдат гардеробът, бюрото, скрина оригинална и хармонична част от приказната детска стая, използвайте услугите на фирма за мебели по индивидуален проект.

Лесни начини да допълните интериора на приказна детска стая

Един от лесните начини да допълните интериора на вашата приказна детска стая е да използвате стикери за стените и мебелите – с изображения на любими герои, места или приказки на детето, които да привличат вниманието и да събуждат въображението му. Лесно е също така да добавите дръжки на шкафовете и вратичките с формата на звезди, животни, автомобилчета, цветя и др. Специалните детски килими също могат да допълнят атмосферата, като в същото време се използват и като оригинално място за игри и забавления. 

Стените и таванът

Легла за приказна детска стая

Обзавеждане за приказна детска стая

Лесни начини да допълните интериора на приказна детска стая

5/5 - (5 votes)