Как да обзаведем луксозна спалня

Ако искате модерна и луксозна спалня, ще трябва да започнете с избора на подходящо обзавеждане за спалня. Знаете, че най-луксозните мебели са тези, които са създадени по индивидуален проект и често се изработват на ръка. Но това далеч не е всичко. За да получите луксозна визия, трябва да обърнете внимание на още няколко важни елемента: материалите, дизайна, материите, съчетанията, детайлите и др.

Обзавеждане за спалня 1
Обзавеждане за луксозна спалня

В следващите редове ще откриете съветите на нашите специалисти, които ще ви помогнат да имате в дома си мечтаната елегантна луксозна спалня.

Материали за луксозна спалня

Мебелите за луксозна спалня обикновено са произведени от висококачествени материали – екзотична дървесина, редки и скъпи тъкани, качествени метали. В нея обикновено няма място за пластмаса и имитации.

Перфектната изработка

Дори да изберете перфектните материали за вашата спалня, тя не би изглеждала добре, ако мебелите нямат перфектна изработка. Внимание дори към най-малките детайли, съвършено напасване на частите, здравината на сглобките – това са задължителни елементи за мебелите във всяка луксозна спалня.

Дизайнът

Обзавеждане за спалня 2
Обзавеждане за спалня – стилен дизайн

Една луксозна спалня не би била наистина впечатляваща, ако мебелите в нея не се отличават с оригинален дизайн. Тук няма конкретни правила и всичко е до голяма степен въпрос на личен вкус – за някои луксът е в блясъка, за други е във фините орнаменти, за трети е в простите форми и минималистичната визия. Едно обаче е сигурно: една луксозна спалня се познава от пръв поглед по хармонията между мебелите, балансираното съчетаване на детайли, цветове и форми и цялостното усещане за удобство, стил и красота.

Леглото

Леглото е центърът на стаята за сън, така че цялостната визия на една луксозна спалня зависи в голяма степен от него. Луксозните рамки за легло могат да изглеждат величествени или да имат изтънчени, фини орнаменти. Ако поръчате балдахин или огромна табла, ще получите още по-внушителна спалня.

Нощните шкафчета

Нощните шкафчета са важен елемент, който може да промени изцяло облика на една луксозна спалня. Може да ги поръчате от дървото и с орнаментиката на леглото, но по-смелите дизайнери често създават контрастни нощни шкафчета, които поддържат стила, но дават допълнителен акцент в стаята. Те могат да имат чекмеджета или да са вградени в таблата на леглото – това е въпрос на личен избор за вашата мечтана луксозна спалня.

Гардеробът

Гардеробът в една луксозна спалня също е от висококачествено дърво и е задължително в тон с леглото. Тук могат да се появят изящни дърворезби и метални орнаменти, ако ги има по останалото обзавеждане. Може да поръчате и семпъл дизайн, който да подчертава красотата на дървото, и да добавите впечатляващи дръжки или огледала за дързък акцент.

Материали за луксозна спалня

Перфектната изработка

Дизайнът

Леглото

Нощните шкафчета

Гардеробът

4.7/5 - (4 votes)