Какво трябва да знаем при поръчка на мебели

Да обзаведете дома или офиса си, като направите поръчка на мебели, може да ви се стори истинско предизвикателство. Вместо просто да наредите готови мебели, при поръчка на мебели ще имате възможността да ги измислите сами и да се превърнете в истински интериорни дизайнери. Но няма място за тревоги – резултатът от поръчка на мебели ще бъде зашеметяващ, стига да спазвате няколко прости правила. А и ние от ИИКО ще бъдем до вас във всяка стъпка, с професионални съвети и предложения, от които да се възползвате и да получите най-доброто обзавеждане.

Поръчка на мебели 1
Поръчка на мебели – какво трябва да знаем

И все пак ето няколко неща, които е добре да знаете предварително.

Премерете добре помещението

Преди да пристъпите към поръчка на мебели и преди изобщо да започнете да мислите какви да бъдат те, направете точни измервания на помещението и ги нанесете на чертеж в мащаб. Уверете се, че мерите не само дължината на стените, а и височината до прозореца, точното място на вратата, всяка чупка и колона, ако има такива. Това е единственият начин да съобразите всяка една мебел с мястото и да направите прецизна поръчка на мебели, произведени специално за вашето помещение.

Премерете вратите (или прозорците)

Дори когато правите индивидуална поръчка за мебели, трябва да помислите и за това дали ще успеете да ги внесете в стаята. Би било наистина неприятно да поръчате красиво, голямо легло, което не може да влезе в спалнята ви, нали? За целта е нужно да измерите добре вратите (и прозорците, ако това също е възможност). Това ще ви даде възможност да помислите за по-малки мебели или за поръчка на мебели на части например.

Помислете за мебелите

Поръчка на мебели 2
Поръчка на мебели – консултирайте се със специалисти

Следващата стъпка е да обмислите къде какви мебели са ви нужни и с какви размери да бъдат, за да паснат на мястото, да бъдат функционални и да можете да ги внесете, разбира се. След това вашата поръчка на мебели ще бъде много по-лесна.

Помислете за материалите

Всяка поръчка на мебели има още един важен детайл: материалите. ПДЧ или МДФ ще изберете, какъв цвят, каква тапицерия, какви дръжки – всички тези детайли са важни при поръчка на мебели, за да можем да изработим за вас перфектното обзавеждане.

Консултирайте се с нашите специалисти

Когато дойдете в ИИКО, можете да получите професионална консултация от нашите интериорни дизайнери. Те ще изслушат идеите ви, ще направят нужните корекции (с ваше съгласие, разбира се), ще ви дадат още добри предложения и ще довършат интериорния ви дизайн. Да направите поръчка на мебели след това ще бъде лесно като детска игра, а обзавеждането, което ще получите, ще бъде перфектно и ще направи стаята ви истински красива.

Разгледайте и страницата ни за мебели по поръчка

Премерете добре помещението

Премерете вратите (или прозорците)

Помислете за мебелите

Помислете за материалите

Консултирайте се с нашите специалисти

5/5 - (1 vote)