Важни акценти в модерния интериор за хол

Всяко време има своите особености в начина, по който хората подреждат домовете си. Модерният интериор за хол също не прави изключение. Ако ви предстои ново обзавеждане на хол и искате той да следва съвременните тенденции, прочетете следващите редове. В тях специалистите на ИИКО ще ви разкажат как да постигнете актуална визия и максимално удобство.

Интериор за хол с отворен план

Интериор за хол 1
Интериор за хол с наличие на естествена светлина

На първо място, днешните домове имат едно основно дневно помещение с отворен план, в което са разположени едновременно хола, трапезарията и кухнята. Ако искате съвременен интериор за хол, но нямате такава голяма стая, обмислете дали е възможно да бутнете стени и да обедините няколко съседни стаи. Но непременно се консултирайте със строителен инженер, за да сте сигурни, че вашите планове няма да направят сградата опасна.

Интериор за хол с естествена светлина

Втората важна особеност на модерния интериор е наличието на много естествена светлина. Тя кара пространството да изглежда голямо, светло и проветриво. Обмислете дали има вариант да поставите по-големи прозорци, френски врати към терасата или други източници на слънчева светлина.

Интериор за хол в неутрални цветове

Модерните интериорни стилове боравят предимно с неутрални цветове – нюанси на бяло,  бледосиво, бежово. Тези светли тонове отразяват светлината и създават усещане за повече простор. Ако имате нужда от повече цвят, може да добавите любими ярки цветове в детайли като акцентни стени, мека мебел, възглавнички или произведения на изкуството.

Интериор за хол с минималистични мебели

Интериор за хол  2
Интериор за хол в неутрални цветове

Една от особеностите на модерния интериор за хол са мебелите с изчистени линии и без богато украсени детайли. Те не само имат минималистична визия, но са и в минимални количества и размери. Можете да ги разнообразите, като добавите различни текстури и контрастни цветове.

Интериор за хол с вградени мебели

Стремежът към опростен интериор води до появата на вградени мебели и невидими места за съхранение, в които можете лесно да държите вещите си, без да карате стаята да изглежда претрупана. Заложете на диван с ракла, шкафове с чекмеджета, табуретки и дори масички-ракли.

Интериор за хол с естествени материали

Заложете на естествените материали – дърво, камък, бамбук, метал. Те придават още повече топлина и уют. Можете да ги включите в акцентни стени, подови настилки, мебели, декорации.

Интериор за хол с метални детайли

Естествените материали в модерния интериор за хол се допълват чудесно от метални елементи. Хром или стомана, мед или бронз, златисти или черни детайли можете да поставите като дръжки на шкафове и врати, рамки за снимки и картини, крачета на маси. Те добавят изискана нотка блясък и още повече светлина в хола.

Интериор за хол с отворен план

Интериор за хол с естествена светлина

Интериор за хол в неутрални цветове

Интериор за хол с минималистични мебели

Интериор за хол с вградени мебели

Интериор за хол с естествени материали

Интериор за хол с метални детайли

Оценете страницата