Какво да обмислите предварително, когато искате индивидуален проект за кухня

Ако е време за ремонт и сте се спрели на индивидуален проект за кухня, следващите редове са за вас. Дизайнерите в ИИКО създадоха кратък списък с въпроси, по които е добре да помислите, преди да се срещнете със специалистите. Като начало, те ще ви помогнат да избистрите идеите си и да прецените по-добре възможностите. Когато след това пристъпите към обсъждане на вашия индивидуален проект за кухня с дизайнерите, ще можете по-лесно да обясните какво искате и да получите по-адекватна консултация и проект. Ето го и списъкът.

Индивидуален проект за кухня 1
Индивидуален проект за кухня в бяло и черно

С какъв бюджет за индивидуален проект за кухня разполагате

Бюджетът за индивидуален проект за кухня е сред най-важните въпроси. Тъй като дизайнерите работят изцяло по ваша поръчка, възможностите са почти неограничени. Когато поставите граница на бюджета, специалистите ще могат от първия път да преценят как да постигнат перфектния баланс между желанията и възможностите ви.

Нещо повече, дизайнерът ще ви консултира какъв индивидуален проект за кухня можете да получите за парите си и какви компромиси са подходящи, за да се впишете в него. Разбира се, в хода на разговорите може да решите да промените бюджета си, за да получите наистина мечтаната кухня.

Какъв да бъде стилът на вашия индивидуален проект за кухня

Този въпрос може да е доста труден за вас, особено ако не сте изкушени от интериорния дизайн и не сте наясно със стиловете. Въпреки това дизайнерът на вашия индивидуален проект за кухня трябва да знае какво харесвате и как си представяте кухнята. Можете предварително да разгледате готови кухни и да донесете снимки на нещата, които бихте искали да присъстват във вашия индивидуален проект за кухня. Така ще дадете възможност на специалиста да се ориентира във вкуса ви и да създаде дизайн, който наистина харесвате.

Индивидуален проект за кухня 2
Индивидуален проект за кухня в бяло

Кои са най-важните елементи във вашия индивидуален проект за кухня

Не пропускайте да помислите и за онези елементи във вашия индивидуален проект за кухня, които са задължителни за вас. Вградени или свободностоящи да са уредите? Чекмеджета или шкафове предпочитате? Искате ли специално място за някои уреди – например за микровълновата, кафе машината? Имате ли нужда от плот за закуска и напитки?

Как кухнята се отнася към останалото пространство

Важно е също така да имате предварителна представа за това как новата ви кухня ще се отнася към останалото пространство в стаята – дали ще е отделена, или отворена и ще трябва да се прелива към останалата мебелировка. Опишете най-общо как си представяте цялото помещение, за да може дизайнерът да изработи максимално функционален и стилен индивидуален проект за кухня за вас.

Разгледайте кухненски мебели за вашия индивидуален проект.

С какъв бюджет за индивидуален проект за кухня разполагате

Какъв да бъде стилът на вашия индивидуален проект за кухня

Кои са най-важните елементи във вашия индивидуален проект за кухня

Как кухнята се отнася към останалото пространство

Оценете страницата