Видове портманта

Антретата могат да са по-малки или по-големи, по-широки или по-тесни, дори да са част от дневната. И все пак винаги е полезно в тези преходни помещение между дома и света навън да има портманта. Те са удобно място да държим обувки, връхни дрехи, шапки и чанти. И за щастие, разнообразието е толкова голямо, че е много лесно да получите подходящ модел за вашия стил, помещение и начин на живот.

Видове портманта 1
Разнообразие от видове портманта

В следващите редове ще ви разкажем най-общо за видовете портманта, които можете да поръчате в ИИКО. Като, разбира се, всяко едно от тях ще бъде с персонализиран дизайн и изработено специално за вас.

Отворени портманта

Едни от най-изчистените модели портманта са отворени – по тях има само закачалки и рафтове, на които е лесно да държите необходимите вещи. Добрата им страна е, че можете с един поглед да откриете онова, което ви е нужно, и да го вземете или оставите без усилия.

Отворените варианти са изключително подходящи за малки антрета, тъй като не заемат много място и създават усещане за простор.

Портманта с шкафове за обувки

Някои семейства предпочитат в портмантото да има затворени шкафове, в които да съхраняват обувките си. Това придава спретнат и подреден вид на антрето, като в същото време осигурява място за съхранение на доста чифтове обувки.

Портманта с гардероб

Моделите портманта с гардероб за сред най-обемните и като цяло са по-подходящи за големи антрета. В гардероба удобно се побират и затварят връхните дрехи на семейството. Той може да има едно или няколко крила, зад които да се монтират лост за закачалки или удобни рафтове за шапки и чанти.

Видове портманта 2
Видове портманта – с гардероб и място за съхранение

Добрата новина е, че когато поръчате портманто по индивидуален проект, то може да е с точно такъв размер, че да пасва добре в помещението, като в същото време осигурява максимално удобството и оптимално място за съхранение.

Портманта с чекмеджета

Голяма част от клиентите ни поръчват портмантото да има едно или няколко чекмеджета. В тях е удобно да се държат дребни вещи като шапки, шалове и ръкавици, четки за дрехи, боя за обувки, дори гребен или други предмети, който семейството използва на влизане или излизане от дома си.

Портманта от няколко модула

Портмантата по-често представляват една цяла мебел с различен дизайн. Но съвременните тенденции позволяват тази мебел да е изработена от няколко отделни модула, които се нареждат и/или монтират по стената. Така може да имате отделни шкаф за обувки, гардероб, огледало и закачалка, които да подредите по ваш вкус и удобство. Този вид портманта създават усещане за простор и са перфектен избор за малки антрета.

Разгледайте и страницата ни за мебели по поръчка 

Отворени портманта

Портманта с шкафове за обувки

Портманта с гардероб

Портманта с чекмеджета

Портманта от няколко модула

5/5 - (11 votes)