Трикове за обзавеждане на малко жилище

Обзавеждане на малко жилище 1 - ИИКО
Мултифункционалните мебели за обзавеждане на малко жилище
Да се създаде практично и красиво обзавеждане на малко жилище не е никак лесно – ограничените пространства имат нужда от специален подбор и подредба на мебелите, цветовете и декорациите, за да се създаде усещане за простор, но и да се осигури всичко необходимо за ежедневието на обитателите. В следващите редове ще ви предложим няколко дизайнерски трика за обзавеждане на малко жилище, от които можете да се възползвате.

Обзавеждане на малко жилище с мултифункционални мебели

Мултифункционалните мебели са изключително важни при обзавеждане на малко жилище.  Те ще ви помогнат да спестите място, като в същото време се радвате на пълния уют, от който имате нужда. Друг съвет на дизайнерите при интериор на маломерно помещение е да слагате големите мебели по-близо до стената.

Маси

При обзавеждане на малко жилище най-добре е да изберете маси, които могат да се разтягат или прибират една в/под друга. Това ще ви помогне да имате достатъчно маси за посрещане на гости, а през останалото време да поддържате минимален брой и размер мебели. Друг трик е да изберете стъклени или прозрачни акрилни маси. Те ще се слеят незабележимо със стаята, без да спират погледа, като в същото време ще ви дадат нужната функционалност.

Дивани за обзавеждане на малко жилище

Когато избирате дивани при обзавеждане на малко жилище, нека бъдат ниски, на крачета, с ниски облегалки, по възможност и без подлакътници. Помислете за кушетки, шезлонги или разтегателни дивани, които могат да добавят повече пространство и функционалност.

Рафтове и шкафове

Обзавеждане на малко жилище 2 - ИИКО
Обзавеждане на малко жилище с мебели по поръчка
За да получите повече пространство за мебели при обзавеждане на малко жилище, използвайте височината на стаята. Избирайте високи вместо широки шкафове. Можете също така да сложите рафтове високо по стените и на тях да наредите красивите вещи, за които няма място в килера – книги, произведения на изкуството, картини и др. По тях може да сложите и красиви кошници или кутии, в които да държите допълнителните вещи, които използвате по-рядко.

Обзавеждане на малко жилище с мебели по поръчка

Да направите обзавеждане на малко жилище с мебели по поръчка е почти задължително, ако искате да постигнете максимален комфорт и стил. Това ще ви помогне да оползотворите докрай всеки сантиметър от мястото, за да можете да намалите броя на мебелите и в него да остане достатъчно свободно пространство, за да се чувствате и да живеете добре.

Огледала

Огледалата са сред най-добрите ви приятели при обзавеждане на малко жилище. Поставете ги на стената, на гардероба, на вратата. Те ще отворят стаята и ще създадат впечатление за повече пространство.
Разгледайте предложенията ни за мебели по поръчка
Обзавеждане на малко жилище с мултифункционални мебели
Маси
Дивани за обзавеждане на малко жилище
Рафтове и шкафове
Обзавеждане на малко жилище с мебели по поръчка
Огледала
5/5 - (3 votes)