Практични идеи за детска стая

Детската стая е най-сладката у дома, но сякаш никога не стига за всички играчки и дрешки. И мястото за игри също е някак недостатъчно, особено когато дойдат гостенчета. Детските стаи често имат нужда от дълго нареждане и почистване. Но… всичко може да бъде много по-лесно, ако те са подходящо обзаведени с функционални и добре обмислени мебели. Ето какви практични идеи за детска стая ще споделят с вас нашите специалисти по интериорен и мебелен дизайн.

Практични идеи за детска стая 1 - качество
Практични идеи за детска стая – няколко полезни съвета!

Практични идеи за детска стая – шкафове под леглото

Дори в най-малката детска стая ще трябва да има легла, които заемат доста място. Една от най-практичните идеи за детска стая е да се погрижите под него да има място за съхранение. Дали ще са чекмеджета, шкафове, кошници или кутии на колелца – няма значение. Голяма част от съвременните детски легла предлагат още по-функционални идеи за детска стая, тъй като са издигнати по-високо от обичайното, а под тях има гардеробчета, бюра, диванчета или място за игри.

Практични идеи за детска стая – сгъваеми легла

Ако стаята се споделя от две деца, но в нея не остава достатъчно място за игри, имате нужда от наистина практични идеи за детска стая. Една от тях е да направите поне едно легло, което да „изчезва“, когато не е нужно. То може да се плъзга на колелца под другото, за да осигурява свободно пространство, когато децата не спят. Може и двете да се сгъват към стената и да се превръщат в бюра. Може също така да се плъзгат под висок подиум, върху който децата да играят през деня.

Практични идеи за детска стая – двуетажно легло

Практични идеи за детска стая 2 - цена
Практични идеи за детска стая – погрижете се за най-малките в семейството!

Двуетажното легло е класика, когато говорим за функционални детски мебели. И има защо. Няма нищо по-лесно, практично и забавно за децата, когато трябва да им осигурите и уютно местенце за сън, и достатъчно пространство за игра.

Практични идеи за детска стая – сгъваеми бюра

Сред любимите ни практични идеи за детска стая са сгъваемите бюра, които могат да се появяват при нужда и след това да изчезват, за да не заемат място. Те могат да изглеждат по много различни начини – като плотове, които се сгъват и прилепват към стената, или като маси на колелца, които могат да се плъзнат на специално място в секцията или под леглото.

Практични идеи за детска стая – табуретки и маси за съхранение

Ако децата имат нужда от място за седене и игра, имаме още идеи за детска стая, които да предложим. Можете да им осигурите табуретки и маси с формата на кутии с капаци, в които могат да се държат играчки или други вещи. Така получавате и по-подредено, и по-функционално пространство.

Разгледайте нашите предложения за мебели за детска стая.

Практични идеи за детска стая – шкафове под леглото
Практични идеи за детска стая – сгъваеми легла
Практични идеи за детска стая – двуетажно легло
Практични идеи за детска стая – сгъваеми бюра
Практични идеи за детска стая – табуретки и маси за съхранение

5/5 - (2 votes)