Какви материали да използвате в обзавеждане за кухня

Едно от най-големите предимства при поръчката на мебели е, че можете да избирате всички цветове и материали в тях. Това, разбира се, важи и за поръчковото обзавеждане за кухня. Но разнообразният избор често се оказва объркващ за хората, които никога не са се сблъсквали с изработка на мебели. Ето защо в следващите редове ще разгледаме най-често използваните материали за обзавеждане за кухня с цел да ви улесним при вземането на решенията ви.

Обзавеждане за кухня от масивно дърво

Обзавеждане за кухня 1 по поръчка
Поръчковото обзавеждане за кухня от ИИКО

Масивното дърво е винаги на мода – естествената му красота е вечна, а разнообразието от дървесни шарки може да бъде в различни цветове. Череша, дъб, бук, орех, чам – всяко дърво има свой собствен облик и се обработва лесно, така че можете да получите шкафове с всякакви детайли и елементи. Обзавеждането за кухня от масивно дърво е здраво, дълготрайно и устойчиво на повреди, а драскотините лесно се прикриват или отстраняват.

Все пак дървото е най-скъпия вариант и е добре да го пазите от влага, за да не се раздуе и напука.

Обзавеждане за кухня от МДФ

Плоскостите МДФ се изработват от частици дървесина, смесени и прилепени една към друга чрез пресоване при висока температура. Плоскостите могат да имат ламинирана повърхност, да са с фурнир или без покритие. За обзавеждане за кухня препоръчваме ламиниран МДФ, който дава максимално добра защита. Самият МДФ има гладка текстура и почти не се разширява и свива от влагата, за разлика от естествената дървесина, което го прави по-практичен материал. МДФ се обработва лесно и може да се боядисва, което позволява да получите различни цветове и стилове. Но трябва да го пазите от счупване и драскотини, както и от високи температури.

Обзавеждане за кухня от ПДЧ

Материалът за обзавеждане за кухня, познат като ПДЧ, също се изработва от отпадъчни частици дървесина, които са слепени различни смоли и восъци, и има ламинирана повърхност. ПДЧ има по-груба структура и не може да бъде фрезован, така че вариантите за визия на шкафовете са значително по-малко. Все пак ПДЧ има по-добра устойчивост на високи температури и е на по-ниска цена, което го прави много разпространен материал за обзавеждане за кухня.

Обзавеждане за кухня 2 от масивно дърво
Обзавеждане за кухня от ПДЧ мебелна къща ИИКО

Обзавеждане за кухня със стъкло

Във вратичките на новото си обзавеждане за кухня може да се вмъкне стъкло – прозрачно, орнаментирано или оцветено. Така ще можете да виждате какво има в шкафа или да получите красив детайл, с който да разчупите дизайна на кухнята. Стъклото е лесно за поддръжка, но трябва да го пазите от рязка промяна на температурата, например пръски гореща мазнина.

Разгледайте обзавеждане на кухня.

Обзавеждане за кухня от масивно дърво
Обзавеждане за кухня от МДФ
Обзавеждане за кухня от ПДЧ
Обзавеждане за кухня със стъкло

5/5 - (2 votes)