Как да подредим мебелите при обзавеждане на дневна

Хармоничното и функционално обзавеждане на дневна има своите тайни и трикове, които интериорните дизайнери познават добре. Не е достатъчно просто да харесвате мебелите си – ако не са подходящо подредени, стаята ще изглежда натрупана и неудобна за използване. Предлагаме ви няколко прости и изпитани правила за обзавеждане на дневна, които можете лесно да използвате в дома си, за да направите ежедневието си по-приятно.

Обзавеждане на дневна 1 - цена
Обзавеждане на дневна – подарете уют на собствения си дом!

Обзавеждане на дневна с фокусна точка

Първата ви работа при обзавеждане на дневна е да изберете фокусна точка на стаята – онова нещо, което първо ще привлича погледа. Това може да е красив прозорец, камина, телевизор – всичко, което ви харесва. Именно според и около нея ще подреждате останалите мебели и декорации.

Мястото на телевизора при обзавеждане на дневна

Ако телевизорът е важен за вас, помислете добре къде да го сложите при обзавеждане на дневната ви. Нека бъде на място, където няма да има отблясъци от светлина; да не е в зона с голям трафик, за да гледате спокойно; да е удобно срещу него да разположите фотьойли или дивани.

Обзавеждане на дневна със зони за разговор

Хората у дома имат нужда да разговарят, така че е важно да има зона, в която да седнете заедно и наблизо, за да можете да поговорите спокойно и приятно. В по-малките стаи тя може да е комбинирана със зоната за гледане на телевизия, а в по-големите може да създадете отделно място само за това.

Обзавеждане на дневна според трафика

Обзавеждане на дневна 2 - оферта
Обзавеждане на дневна – изберете правилното!

Правилното обзавеждане на дневна означава нищо да не застава на пътя ви, докато преминавате през стаята. Оставете свободни пътеки между вратите. Планирайте достатъчно място между масата и дивана или столовете, за да можете лесно да минете и да седнете.

Обзавеждане на дневна с подходящи килими

Килимите не са мебели, но са важна част от интериора. За да изглежда добре и да е функционален, уверете се, че килимът е достатъчно голям, за да стигне до всички мебели в зоната и че поне предните крака на мебелите могат да стъпят върху него.

Обзавеждане на дневна с подходящи маси

Когато избирате маси за кафе, препоръчваме ви да са по-големи (или да са две малки). Така ще внесете не само повече функционалност, но и по-добра естетика. Подредете ги така, че да са на една ръка разстояние от дивана, за да е лесно да взимате напитките си от тях. Добрата маса за кафе е висока колкото седалката на дивана, а страничните и крайните маси могат да са на височината на подлакътниците.

Разгледайте нашите предложения за обзавеждане на хол.

Обзавеждане на дневна с фокусна точка
Мястото на телевизора при обзавеждане на дневна
Обзавеждане на дневна със зони за разговор
Обзавеждане на дневна според трафика
Обзавеждане на дневна с подходящи килими
Обзавеждане на дневна с подходящи маси

5/5 - (1 vote)