Идеи за практични ъглови кухни по поръчка

Ъгловите кухни по поръчка са широко разпространени – те пасват лесно в съвременните кухненски помещения или зони, като в същото време пестят място и осигуряват максимално удобство при готвене. Но дори при ъглови кухни по поръчка има някои малки неудобства, които трябва да бъдат разрешени. Най-често те са свързани с т.нар. „слепи ъгли“ – онези шкафове в ъгъла, които ви дават повече пространство за съхранение, но то е доста трудно за достигане.

В ИИКО често изработваме ъглови кухни по поръчка и познаваме всичките им тайни. Ако и вие обмисляте да поставите в дома си такава кухня, то следващите редове са за вас. Ще ви дадем няколко професионални идеи, с които всички ъглови кухни по поръчка стават още по-функционални и красиви.

Кухни по поръчка 1
Кухни по поръчка с функционални въртящи се кошници

Ъглови кухни по поръчка с въртяща се кошница

Един от най-лесните начини да се оползотвори ъгъла в ъглови кухни по поръчка е в него да се монтира въртяща се кошница. Това е кръгъл рафт на два етажа, който се върти около оста си и позволява лесно да издърпате напред вещите, поставени в ъгъла.

Ъглови кухни по поръчка с механизъм за сляп ъгъл

Друг вид механизъм за сляп ъгъл на ъглови кухни по поръчка представлява четири правоъгълни кошници на два етажа, които се придвижват по релси встрани и навън така, че в крайна сметка да излязат пред вратичката на шкафа и да ви помогнат да достигнете лесно вещите. С тях можете да оползотворите още по-пълноценно пространството в шкафа.

Ъглови кухни по поръчка с ъглови чекмеджета

Кухни по поръчка 2
Ъглови кухни по поръчка

Ъгълът на кухнята може да стане по-функционален с добавянето на ъглови чекмеджета. Те се плъзгат под ъгъл от 45 градуса спрямо раменете на кухнята, а лицевата им част е врязана навътре, за да следва очертанията на плота. Могат да бъдат различно дълбоки и да побират доста вещи.

Ъглови кухни по поръчка с вратичка с двойно отваряне

За да получите по-голям отвор пред ъгъла, може да се добавим вратичка с двойно отваряне. Тя има две крила, за да може да се сгъва под ъгъл и да покрива и двете рамене на кухнята.

Ъглови кухни по поръчка със скосен ъгъл

Вместо да сключват прав ъгъл, двете рамене на кухнята могат да бъдат скосени така, че да се получи по-скоро трапец с два тъпи ъгъла вместо един прав. Така ще можете да сложите обикновена вратичка или отворени рафтове, но достъпът до задната част на ъгъла може да бъде малко по-труден.

Ъглови кухни по поръчка с мивка в ъгъла

Тъй като площта на плота в слепия ъгъл е доста голяма, там може да се вгради мивката. Така ще оползотворите мястото и ще получите повече свободни плотове.

Ъглови кухни по поръчка с въртяща се кошница

Ъглови кухни по поръчка с механизъм за сляп ъгъл

Ъглови кухни по поръчка с ъглови чекмеджета

Ъглови кухни по поръчка с вратичка с двойно отваряне

Ъглови кухни по поръчка със скосен ъгъл

Ъглови кухни по поръчка с мивка в ъгъла

5/5 - (1 vote)