Правила при избора на обзавеждане на хол с кухня

Да изберете уютно и стилно обзавеждане на хол с кухня не е съвсем лесна задача. Такива помещения обикновено са доста големи и мултифункционални. Трябва да обособите в тях няколко зони с различно предназначение, които да бъдат не само комфортни, но и да създадат цялостна и хармонична визия. За да ви помогнат в избора на мебели и декорация при обзавеждане на хол с кухня, специалистите на ИИКО ще ви представят няколко най-общи дизайнерски правила.

 Мебелите

Обзавеждане на хол с кухня 1
Обзавеждане на хол с кухня – мебели и правилно зониране

Като начало, погрижете се всички мебели при обзавеждане на хол с кухня да бъдат в един и същи стил. Това далеч не означава, че трябва да бъдат еднакви. Напротив, разликите между тях ще създадат по-отчетливо обособяване на зоните. И все пак цветовете и стиловете трябва да са подчинени на една цялостна концепция.

Правилно зониране

За да получите истинска хармония при обзавеждане на хол с кухня, трябва да създадете усещането за ред. За целта определете точното място на зоните за разговори, телевизия, хранене, готвене, работа и т.н. Когато подреждане мебелите, спазвайте предварителния план и направете зоните ясно разграничими. При обзавеждане на хол с кухня е важно също така да настройвате пространството според нуждите си, а не според това какво е имал предвид строителят.

Подреждане на мебелите

За да подредите правилно мебелите при обзавеждане на хол с кухня, можете първо да ги измерите, след което да направите точен план на хартия. Така ще ви е по-лесно да визуализирате интериора и да прецените дали подредбата ви е подходяща.

Поток на движение

Обзавеждане на хол с кухня 2
Обзавеждане на хол с кухня по индивидуален проект

При обзавеждане на хол с кухня трябва да организирате мебелите така, че и очите, и краката да се движат свободно покрай тях. Пътеките за минаване трябва да бъдат широки около метър и да позволяват да преминавате от една към друга зона безопасно и плавно.

Фокусните точки

При обзавеждане на хол с кухня зоните нямат физически граници помежду си. Можете да ги подчертаете обаче, като използвате фокусни точки за всяка от тях. Това могат да бъдат както детайли по стените и таваните, така и внимателно подбрани мебели – например красив шкаф за телевизора, впечатляваща трапезна маса, кухненски остров или ъглов диван.

Обзавеждане на хол с кухня по индивидуален проект

Всичко е много по-лесно, когато поръчвате обзавеждане на хол с кухня по индивидуален проект. Тогава ще можете първо да видите дизайна на стаята, след което ние ще произведем мебели с точните размери, от които имате нужда. Ще съобразим предварително стила и цветовете, за да създадем онази хармония и красота, на която с удоволствие ще се радвате всеки ден.

Мебелите

Правилно зониране

Подреждане на мебелите

Поток на движение

Фокусните точки

Обзавеждане на хол с кухня по индивидуален проект

5/5 - (1 vote)