Малки тайни при обзавеждане на коридор

Обзавеждане на коридор 1
Обзавеждане на коридор – функционален гардероб

Да се избере обзавеждане на коридор често е подценявана задача. Това тясно помещение, през което просто преминаваме, изглежда маловажно и лесно за оформяне, но нещата не са толкова прости. Всъщност то е не само част от цялостната атмосфера на дома, а и първото нещо, което виждате на влизане и вие, и гостите ви. Така че преди да започнете обзавеждане на коридор, добре е да го обмислите, за да постигнете съвършения баланс между удобство и стил в цялото си жилище. Специалистите на ИИКО споделят с вас няколко малки тайни за вида на мебелите и начина, по който да ги подредите в коридора, за да ви помогнат.

Функционален гардероб за обзавеждане на коридор

Първото правило за обзавеждане на коридор е мебелите да бъдат преди всичко функционални, и едва след това – подходящи по размер и стил. Ако имате достатъчно място, един голям гардероб например ще внесе пълен ред и никога няма да видите якета и обувки до вратата. Помислете също за вътрешното му разпределение, което трябва да отговаря на нуждите и начина на организиране на вещите ви. Едва след това може да помислите за цветове и форми на гардероба, за плъзгащи врати или надстройки, за огледала и закачалки на стената. И всичко може да стане много лесно, ако го поръчате в ИИКО, защото цялото ви обзавеждане на коридор ще бъде перфектно съобразено с вас и майсторски изработено.

Конзолна маса за обзавеждане на коридор

Една конзолна масичка може лесно да се превърне в зашеметяващ ефект при обзавеждане на коридор. Изберете я в тон с гардероба и подредете на повърхността ѝ няколко красиви, впечатляващи предмета – ваза с цветя, настолна лампа, рамки със семейни снимки, чинийка за ключовете и т.н.. Това ще придаде живот на коридора, а и ще създава страхотно първо впечатление за дома ви.

Симетрично обзавеждане на коридор

Обзавеждане на коридор 2
Пейка за обзавеждане на коридор

Симетричното обзавеждане на коридор веднага създава усещане за елегантност. Можете да поставите едни срещу други еднакви тесни конзолни маси, рафтове, закачалки, лампи. Но ако слагате произведения на изкуството, снимки или огледала по стените, нека бъдат разположени само по едната. В противен случай коридорът ще изглежда много по-тесен.

Пейка за обзавеждане на коридор

Можете да направите своето обзавеждане на коридор много по-гостоприемно и уютно, ако добавите тясна пейка. Тя може да служи както за удобно събуване и обуване на обувките, така и като поставка за чантите, когато се прибирате у дома. Още по-практична ще бъде, ако под нея има място за съхранение, без значение дали ще са шкафове, кутии или просто рафт за обувките.

Разгледайте и страницата ни за мебели по поръчка

Функционален гардероб за обзавеждане на коридор

Конзолна маса за обзавеждане на коридор

Симетрично обзавеждане на коридор

Пейка за обзавеждане на коридор

5/5 - (1 vote)