Как можем да получим мечтаната кухня

Всички искаме да имаме в дома си мечтаната кухня – удобна, красива и практична, която да отговаря на начина ни на живот, на нуждите и желанията ни, на личния ни вкус. Как обаче да я получите? Специалистите на ИИКО са приготвили за вас няколко съвета, които ще ви помогнат.

Помислете за мястото и размерите

Мечтаната кухня 1
Създайте мечтаната кухня с мебелна къща ИИКО

На първо място е добре да помислите за пространството, с което разполагате за мечтаната кухня. Премерете колко е мястото ви за нея. Ако е в отделно помещение, нямате много варианти, но дневните с отворен план обикновено предлагат достатъчно възможности сами да определите размерите на мечтаната кухня.

Обмислете вида на мечтаната кухня

Сигурни сме, че в главата си имате точна представа за вида на мечтаната кухня – права, Г-образна, успоредна или П-образна, с остров или с барплот, с или без места за сядане около плотовете… В голяма част от случаите пространството позволява да създадете различни варианти, но все пак има определени изисквания за удобство. Добре е да се съобразите с тях,  за да не се налага да тичате между хладилника, чешмата и котлона или да не можете да използвате спокойно шкафовете и уредите си. Ако не сте убедени, че ще се получи, консултирайте се с нашите интериорни дизайнери.

Планирайте уредите

На трето място трябва да помислите за уредите – колко и какви ще бъдат, къде ще бъдат разположени. Така ще прецените точно колко място ви остава за шкафовете и ще ги планирате по-лесно.

Шкафовете и материалите

Тук няма да ви е трудно – сигурни сме, че отдавна имате идеи за шкафовете на мечтаната кухня. Трябва да изберете материал, цвят, текстура, да знаете дали искате стъклени витрини или детайли по вратичките, какви ще бъдат дръжките и дали изобщо ще ги има, дали горните шкафове ще бъдат с хоризонтално или вертикално отваряне, дали искате механизми за ъгли, за плавно затваряне и т.н.

Мечтаната кухня 2
Мечтаната кухня – изберете подходящи мебели

Добре е сега да помислите и за плотовете и мивките, при които също има голямо разнообразие от материали и цветове.

От въображение към реалност

Време е мечтаната кухня да излезе от идеите ви и да се превърне в реалност. Има само един начин да сте сигурни, че всичко е точно както трябва, че пасва съвършено не само на мястото, но и на мечтите ви – да направите кухня по поръчка. В ИИКО можете да поискате консултация от специалист, за да имате не само красива, но и функционална кухня. Може да получите дизайн на мечтаната кухня, за да сте сигурни как ще изглежда. И не на последно място, изработката ще бъде качествена и точно такава, каквато сте поръчали.

Разгледайте и страницата ни за кухненски мебели

Помислете за мястото и размерите

Обмислете вида на мечтаната кухня

Планирайте уредите

Шкафовете и материалите

От въображение към реалност

5/5 - (1 vote)