Как да изберем цялостно кухненско обзавеждане

Кухненско обзавеждане 1
Цялостно кухненско обзавеждане – за функционална и стилна кухня

Няма никакъв спор: дом без кухня не е дом. Но да изберете цялостно кухненско обзавеждане, което да е едновременно стилно, хармонично и функционално, не е никак лесно. Лесно е да изберете готови кухни масово производство, но ако искате персонална визия, оригиналност и лично ваша атмосфера, по-добре е да заложите на цялостно кухненско обзавеждане по поръчка. Това е единственият начин да готвите на най-страхотното място, което някога сте виждали и което е създадено точно за вашите стил и удобство.

Съчетайте стиловете

Когато избирате цялостно кухненско обзавеждане по поръчка, имате възможност да разгърнете докрай въображението си – може да съчетавате различни шкафове, острови, мивки, плотове, гърбове, детайли по свой вкус. Това обаче означава, че трябва да бъдете добри дизайнери. За да изглежда хармонично, вашето цялостно кухненско обзавеждане трябва да е подчинено на единен стил. Дори еклектичният дизайн, който съчетава в себе си елементи от различни стилове, успява да създаде баланс чрез определени правила.

Съчетайте цветовете

Един от основните трикове на дизайнерите е да подчинят интериора на една цветова гама. Това важи и за вашето ново цялостно кухненско обзавеждане. Разбира се, в него ще има повече от един цвят, но всички цветове трябва или да се допълват, или чрез контраст да подчертават акцентите в кухнята, които да привличат окото.

Съчетайте материалите

Кухненско обзавеждане 2
Кухненско обзавеждане – съчетайте правилно цветовете, материалите и уредите

Освен стиловете, добре е да помислите и за материалите във вашето цялостно кухненско обзавеждане. Дали ще изберете ПДЧ, МДФ или естествено дърво, дали ще заложите на лак, мат или фурнир е въпрос на вкус. Но има материали, които не стоят добре заедно и е добре да избягвате да ги комбинирате. Погрижете се във вашето цялостно кухненско обзавеждане да участват материали, които се подчертават и балансират едни други.

Съчетайте уредите

Уредите са неизменна част от кухнята и за да имате стилно цялостно кухненско обзавеждане, трябва да помислите и за тях. Освен стандартните иноксови и бели уреди, които са универсални, на пазара днес се предлагат и цветни модели, които могат да придадат характер на кухнята, но и да изглеждат доста глупаво, ако не са подходящо подбрани. Можете да намерите и специализирани колекции ретро уреди, които също не стоят добре във всяко цялостно кухненско обзавеждане. Най-лесен от визуална гледна точка вариант е да изберете уреди за пълно вграждане, които естествено ще се сливат с интериора, но това ще оскъпи кухнята. Така че изборът е във вашите ръце.

За щастие, когато поръчвате цялостно кухненско обзавеждане в ИИКО, ще имате възможността да се консултирате с нашите интериорни дизайнери, които ще ви помогнат да доусъвършенствате подробностите.

Разгледайте и страницата ни за кухненски мебели

Съчетайте стиловете

Съчетайте цветовете

Съчетайте материалите

Съчетайте уредите

5/5 - (1 vote)